Kézműves tanfolyamok és workshopok

Ajándékozz magad készítette ajándékokat

Kézzel készült díszek és használati tárgyak

Agyagozás

Szeretnél a legújabb tanfolyamainkról és egyedi ajándékainkról értesülni?

A Napfényes Művészeti Műhely

rolunk

Napműhely

Napműhelyünk alkotócsapatát a művészetek és a kézművesség szeretete, az együtt alkotás vágya hívta életre. Az évek során sokat formálódott és alakult ez a kis közösség. Művészetünket közös értékek mentén, de különféle formában és módon fejezzük ki. Az alkotás, a kreatív szemlélet és megvalósítás életformánkká és hivatásunkká vált. 2014. Mihály-napján hivatalossá lett kézműves körünk, és mint Napfényes Művészeti Műhely Kft. folytatja tevékenységét.

Változatos anyaghasználat

Hisszük, hogy érték, amit kézzel készítünk. A kézzel készült tárgyak árban ugyan nem tudnak versenyre kelni a tömegcikkgyártás olcsó termékeivel, azok azonban értékben és egyediségben messze elmaradnak a kézzel készült tárgyaktól.

Mindannyian alkotóművészettel foglalkozunk, mégis egészen más benyomást kelthet egy-egy munkafolyamat megtekintése. Míg egyikünk hangosan kopácsol egy rézdarabot, másikunk ecsetje finoman érinti a selymet. Van, aki tűzzel, mások vízzel dolgoznak. Míg az egyik sarokban 800 fokon égnek a kerámiák, egy másik teremben vízzel készülnek a gyapjú nemeztárgyak. Papír zörög és termések zizegnek, mielőtt felkerülnek egy ajtódíszre. Matériák, eszközök, elemek, hangok, illatok kavalkádja ez.

Szeretjük a különféle anyagokat érinteni, megdolgozni, és csodálattal nézünk egy-egy elkészült új alkotásra. Ha valami létrejön vagy életre kel egyikünk kezében, annak sokan örülünk egyszerre. Ez a közösségben alkotás egyik szépsége.

A kézműves technikák küldetése

A művészet a kéz munkálója, a lélek gyógyítója, a szellem tápláléka. Liane Collot d'Herbois, Ita Wegman közeli barátja és munkatársa egyszer a következőket mondta: „Ita Wegman mutatta meg nekem, hogy a legfontosabb, amit egy művész véghezvihet: hogy egyáltalán nem az önkifejezésre törekszik, hanem másokért dolgozik, más emberekért tevékenykedik.” A művészet által nem önmagunkat kell kifejeznünk, hanem magasabb értékeket. Célunk, hogy a kézművesség által mi magunk is ennek az eszközévé válhassunk.

A kézművesség már gyermekkortól fontos lenne minden ember életében, hogy ne csak intellektuálisan kapcsolódjon a világhoz, hanem tevékenységén és alkotóerején keresztül is. Rudolf Steiner felhívta a figyelmet arra, hogy mindaz, amit művészetként a gyermeknek tanítunk, az akarati életet formálja. Az emberi intellektus egészséges fejlesztéséhez pedig az akarat fejlesztésére van szükség.

Műhelyünkben számos kézműves ágazattal foglalkozunk. Ezeket nemcsak műveljük, de tudásunkat át is szeretnénk adni az embereknek, ennek megfelelően foglalkozásokat, tanfolyamokat, workshopokat tartunk.

Te is megtanulhatod!

Könyvkötés, kerámiázás, horgolás, nemezelés, selyemfestés, ékszerkészítés, babavarrás, rajz és festés, lakberendezési tárgyak készítése és játékvarrás várja a hozzánk látogatókat.

Zsófi workshopjain az alkotó kedvűek készíthetnek agyagból önarcképet, kerámia faliórát, virágtartót és madáretetőt is. Karcsi a különféle kötészeti technikákkal kapcsolatos ismereteket adja át az érdeklődőknek, akikre noteszkészítés és gyűrűsmappa-készítés vár. Bíró Zsuzsi novemberben és decemberben táskakészítést tanít vizes nemezeléssel, emellett figurális tűnemezelést, betlehemkészítést, gyapjúékszer- és gyapjúképkészítést is oktat. Virágkötői tudását Lázár Zsuzsival közösen adventikoszorú-készítés során osztja meg a résztvevőkkel, emellett pedig szert tehetünk egy karmelegítőre, ha meglátogatjuk nunofilctechnikás workshopját. Évi háromrészes Waldorf-baba-varró tanfolyamára olyan hölgyek jelentkezését várja, akik a gyermekvállalás tervét dédelgetik. Aki viszont játékot szeretne varrni egy kisgyereknek vagy gyermeklelkű felnőttnek, annak Tündi játékvarró workshopját ajánljuk. Amennyiben az üvegmozaik technika vagy a karácsonyi girland készítése iránt érdeklődik valaki, úgy Lázár Zsuzsitól kaphat betekintést ezek rejtelmeibe. Zsuzsi a díszcsomagolás csínját-bínját is megosztja decemberi workshopján. Sacitól kerek üveg- és selyemképfestést tanulhatnak a vállalkozó szelleműek, emellett pedig készíthetnek egyedi selyemkendőt is batikolt technikával.

{gallery}GALERIA_NAPMUHELY/{/gallery}

btn jelentkezes nagy

VISSZA