Kézműves tanfolyamok és workshopok

Ajándékozz magad készítette ajándékokat

Kézzel készült díszek és használati tárgyak

Agyagozás

Szeretnél a legújabb tanfolyamainkról és egyedi ajándékainkról értesülni?

Kreatív csapatépítés

 

KREATÍV CSAPATÉPÍTÉS 

Lánybúcsú, szülinap,

céges csapatépítés! 

Szakítsuk ki csapatunkat a négy fal közül, a napi rutinfeladatokból és vegyünk kezünkbe addig soha nem használt eszközöket! Alkossunk!

Nem csak új  anyagokkal, technikákkal, színekkel és formákkal, de saját magunkkal és társainkkal is új módon találkozunk a közös alkotás során! A végén egyedi és értékes ajándékkal térünk haza, amit mi magunk készítettünk.

Mitől lesz jó egy csapat? Hogyan oldhatóak fel a munkahelyi feszültségek, vagy alakítható ki a kapcsolódás egymáshoz? A szokatlan helyzetek, az alkotás öröme és egy újfajta közös munka élménye új lendületet ad a hétköznapoknak.

Nincs szükség extrém helyszínekre, embert próbáló kihívásokra – elég, ha érvényesülni engedjük a kreativitásunkat!

Alkotás közben rég elfeledett gyermeki énünkkel is találkozhatunk.

Kínálatunkban találhatók egyénileg elkészíthető tárgyak, és ajánlunk közösen elkészíthető alkotásokat is, amelyek emlékezetes dekorációként díszíthetik munkahelyüket, és együttműködésre, közös alkotásra, közös munkára hívnak. A munkatársak megtapasztalhatják, hogyan járulnak hozzá egyéni minőségeikkel a közöshöz.

Az eszközöket és alapanyagokat mi biztosítjuk!

Kérje egyedi ajánlatunkat elérhetőségeinken!

Áraink a létszámtól függően módosulhatnak.

 

Közösen elkészíthető alkotások:

Szappankő-faragása közösen

Létezik egy kőfajta, a szappankő, amely  könnyen megmunkálható, akár közös téma mentén. Különleges élmény, mennyire könnyű ezen a kőfajtán szépen lecsiszolt felületeket létrehozni. A megmunkálás eszközei: reszelő, könnyűfűrész, ráspoly. Egy kis közösség számára igazi kihívás és az akaraterő próbája lehet egy darab kő együttes megformálása: mécsestartó, állatfigura, dísztárgy, céglogó embléma készülhet belőle. Időtartam: 2 óra.  

Közös selyemkép/mandala festése (90x90 cm)

Igazi örömteli alkotást nyújt a közös festés a selymen, ami teljesen új élményt jelent a résztvevők számára. Az előre kontúrozott selymet kedvenc színeikkel festik ki, az elkészült kép a közös tér falát díszítheti a cégben. A selymen egyedi módon árad szét a festék, a határok néhol elmosódnak, a munkatársak egymáshoz való közeledésének szimbólumaként is. Ahhoz, hogy harmonikus kép születhessen, igazi együttműködésre hív a feladat, megfigyelhetjük, hol húzunk határt, hol engedünk a másik javára, mik a céljaink és hogy valósítjuk meg őket! Időtartam: 2 óra. 

Gyapjúkép tűnemezelve közösen

A résztvevők közösen készítenek egy tűnemezelt gyapjú-faliképet. Az alkotás során a munkatársak megismerkedhetnek a gyapjú eredetével, felhasználási lehetőségeivel is, kipróbálhatják a különböző minőségű gyapjúfajtákkal való bánásmódot és az általuk megjeleníthető felületeket, illetve belekóstolhatnak a kétdimenziós és a háromdimenziós kép készítése közötti különbségbe. A gyapjú különleges, puha anyag, a vele való munka melegséget hoz a lélekbe. Ez az alkotás is kedves emlék lesz a munkahely díszeként. Időtartam: 2 óra. 

Gyapjúkép készítése vizesnemezeléssel közösen

A résztvevők kipróbálhatják a klasszikus magyar szappanozós vizesnemezelést. A kép rétegeit először szárazon helyezzük fel az alapra, majd vízzel és szappannal összedolgozzuk a gyapjúszálakat. Örömteli és új kihívásokkal teli élményt nyújthat a közösségi alkotás, amely közelebb hozhat bennünket társainkhoz, itt is megfigyelhetjük, hol húzunk határt, hol engedünk a másik javára, mik a céljaink és hogy valósítjuk meg őket. Elkészült alkotásunk egy közös tér dísze lehet. Időtartam: 3 óra. 

Agyagszobor készítése közösen

A résztvevők közös szobrot készítenek, akár egy közös téma mentén. Közelebb kerülhetnek a szobrászat során saját térérzékelésük megfigyeléséhez, és a tapintás adta örömteli alkotáshoz. Örömteli és új kihívásokkal teli élményt nyújt ez a fajta közösségi alkotás is, amely során jobban megismerjük társainkat. Megfigyelhetjük, hol húzunk határt, hol engedünk a másik javára, mik a céljaink és hogy valósítjuk meg őket. Kiégetés után 3 hét múlva vihető haza az elkészült közös alkotás. időtartam: 2 óra. 

 

Egyénileg elkészíthető alkotások:

 

Kerek selyemkép festése (20 cm átmérő)

Kerek selyemképre festünk mandalát vagy képet, amely az ablakba vagy a falra téve maradandó emlék, a lakás dísze. A résztvevők kikontúrozzák az általuk választott mandalát, majd kedvenc színeikkel festik ki. A mandala ősi szimbólum, jelentése: kör. Készítése közben visszatérhetünk önmagunk középpontjába, és szabadon kibontakoztathatjuk kreatív énünket. Időtartam: 2 óra. 

Selyemkendő festése (55x55 cm)

A selyemfestést kezdők is kipróbálhatják, keretre feszített selymen. A résztvevők az előre egyeztetett és kontúrozott mintát kedvenc színekkel festik ki. A végeredmény egy dekoratív, hordható, garantáltan egyedi kézműves ajándék, amit magunkon is viselhetünk, vagy bekeretezve a lakás dísze is lehet, mindig emlékeztetve a bennünk élő szépségre. Időtartam: 2 óra. 

Drótékszer gyűrű készítése

Ezen a foglalkozáson néhány egyszerű, mégis látványos eredményű technika segítségével csodálatos, egyedi drótékszer gyűrűt készítenek a résztvevők gyöngydíszítéssel. Kis kreativitással bármilyen gyűrűt elkészíthetünk magunknak, vagy szeretteinknek ajándékba. Időtartam: 1,5 óra.

Rézkarkötő vagy rézgyűrű

A munkatársak egyénileg elkészítenek egy vörös-, vagy sárgaréz-karkötőt vagy gyűrűt. Mindenki a saját ízlésének megfelelő formájúra alkotja meg az ékszert. A réz amellett hogy elegáns, különleges fényű ékszer, számos jótékony hatással is rendelkezik, például oldja a stressz hatására kialakult blokkokat, harmonizál, illetve megvéd az elektroszmog hatásaitól is. Időtartam: 2 óra. 

Rézmedál

A rézdomborítás technikájával a munkatársak egyedi, választható motívumokkal díszített rézmedált készítenek, kalapáccsal formázzák és ütik a rézlemezt. Ez a keményebb anyaggal történő munka nagyobb erőt, koncentráltabb odafigyelést, összeszedettséget igényel. Időtartam: 2 óra. 

Kerek üvegkép festése (20 cm átmérő)

Az üvegen életre kelnek a színek, amikor átvilágít rajtuk a fény.  A megfestett üvegmandalát vagy képet az ablakba téve mindig örömünket lelhetjük a fényjátékban. Saját ötletek is megvalósíthatók, de nálunk is találhatók képek, mandalák, amelyek átmásolhatók az üvegre. A mandala ősi szimbólum, jelentése: kör. Készítése közben visszatérhetünk önmagunk középpontjába, miközben a belső nyugalom állapotába kerülünk. Időtartam: 2 óra. 

Agyagváza vagy szobor készítése

Az agyagozás során a tapintás adta örömteli alkotás által közelebb kerülhetünk térérzékelésünk megfigyeléséhez. Újfajta szemléletmódot, betekintést kapunk a formák világába.  Megtapasztaljuk az agyag tulajdonságait, kezelhetőségét, megdolgozhatóságát és azt, hogyan alakíthatók a formák egyikből a másikba. Könnyen elkészíthető kerámiavázát vagy szabadon választott kisebb szobrot készítünk el. Az alkotás száradás után két hét múlva elvihető, majd otthon akrilfestékkel tartósítható. Időtartam: 2 óra.  

Quilling papírkép készítése

A papírcsík módszer lényege, hogy egy sodróeszköz segítségével feltekert színes papírcsíkokból különleges, térhatású képet készítünk, amely önmagában gyönyörű dísz, de ékessége lehet képeslapoknak, vagy díszdoboznak, illetve felhasználható esküvői meghívókhoz, vagy ékszerekhez is. Időtartam: kb. 1-2 óra. 

Gyapjúvirágok készítése vizesnemezeléssel:  

A gyapjúvirágok épp olyan sokfélék lehetnek, mint a valódiak. Felhasználhatjuk őket ékszerként, hajdíszként, lakásdekorációként mérettől függően. A workshopon megtanulhatjuk, hogyan készíthetünk különböző formájú, felületű és méretű gyapjúvirágokat klasszikus vizesnemezeléssel, kedvenc színeinkből. A technika igen egyszerű, gyermekek is könnyedén elsajátíthatják. Időtartam: kb. 1-2 óra. 

Gyapjúkép készítése tűnemezeléssel, fakerettel:  

A workshopon megismerkedhetsz a tűnemezelés alapjaival, a gyapjúkép-készítés rejtelmeivel. Filc-alapra száraz tűnemezeléses technikával gyapjúképet készítünk (kb. A4-es méretű).  Belekóstolunk a kétdimenziós és a háromdimenziós kép készítése közötti különbségbe. A gyapjúkép látványa kedvesen melengeti a lelkünket, a színeket a szobánk hangulatához igazítva nagyszerű lakásdíszt készíthetünk ezzel a technikával. Időtartam: kb. 2 óra. 

Szappankő-faragása

A könnyen megmunkálható szappankőből egyedi dísztárgyak, állatfigurák, medálok, mécsestartók faraghatók. Különleges élmény, mennyire könnyű ezen a kőfajtán szépen lecsiszolt felületeket létrehozni. Eszközök a megmunkáláshoz: reszelő, ráspoly, könnyűfűrész. Időtartam: 2 óra. 

VISSZA